18 maart 2011

Koreaanse restaurants

De Koreaanse keuken is vooral bekend om de kimchi, bulgogi en soju. Vaak is het wel erg pittig. Wil je Koreaans eten? Er is genoeg keus. Maar wat is nou het beste restaurant? Volgens de restaurantenwebsite IENS zijn er 8 in Noord-Holland, 6 in Zuid-Holland en één in Groningen. IENS is een website waarop recensies staan van bezoekers.
 1. U-Ri Kang San, Nieuw Vennep, 8.5
 2. Damso, Amstelveen, 8.5
 3. Fuji-tei, Groningen, 8.2
 4. Van Korea, Den Haag, 8.1
 5. Gamasot, Rotterdam, 8.0
 6. Kimchi House, Den Haag, 7.9
 7. Seoul Garden, Den Haag, 7.9
 8. Hwa Won, Amsterdam, 7.8
 9. Khan, Den Haag, 7.7
 10. Takara, Amsterdam, 7.6
 11. Mi Ka, Amsterdam, 7.5
 12. Korea, Amsterdam, 7.4
 13. Khan, Amsterdam, 7.2
 14. Koreana, Rotterdam, 6.4
Hwa Won, Khan en Korea zitten allemaal vlak bij elkaar (Buitenveldert). Het Koreatown van Amsterdam dus. In Amstelveen mist er nog een restaurant: Kaya. Het zit naast de Toko Kaya.

Shilla is een Koreaanse toko. Je kan er snacken, niet uitgebreid dineren. Masitda verzorgt Koreaanse catering. Ten slotte kun je, als je niet in de randstad woont, Koreaanse producten bestellen en laten bezorgen via de online supermarkt: KoreaShop.

6 opmerkingen:

Ji Sook zei

2 in Den Haag ben ik geweest (iig Kimchi House, weet de andere naam niet meer) en natuurlijk Hwa Won. En nog 1 om de hoek daarvan, niet die er precies naast.

Geloof dat Kimchi House in DH die hele kleine is waarbij je kleren enorm stinken als je weer weg gaat. Die andere was veel chiquer en jawel met een echte Koreaanse tafelbel!

Xaviera zei

Gat in de markt in Utrecht dan..want die zie ik niet terug :( Ik ben gék op pittig eten. Ik heb nog nooit Koreaan geprobeerd, maar nu word ik nieuwsgierig.

Kim van de Scheur zei

Sinds 1 september is het ook mogelijk om van een overheerlijke Koreaanse maaltijd via KoreanCatering. Heeft u iets te vieren, kijk op www.koreancatering.nl voor de mogelijkheden

Koreancatering zei

15 januari Koreaanse kookworkshop, kijk op www.koreancatering.nl voor meer informatie

Daniel zei

Wat denk je van Mom in the kitchen in Amstelveen? Alleen open voor lunch? Hoe goed is het?

JK zei

Nog niet geweest, zie http://sarang.web-log.nl/mijn_weblog/2010/10/koreaans-eten.html voor het laatste overzicht.