6 juli 2007

Sociale Netwerken Marketing

Sociale netwerken zijn inmiddels bekend. Marketing ook. Combineer deze en je krijgt "sociale netwerken marketing". Dus marketing op sociale netwerk sites (SNSes). Naast bedrijven zijn ook politici bezig dit medium te ontdekken.

Zo werd SP politicus Jan Marijnissen zelfs naast marketeers van Heineken en Hyves genomineerd voor "marketeer of the year 2007". Het werd Herwin van den Berg van Heineken. In november vorig jaar tijdens de Tweede Kamer verkiezingen waren politici op zoek naar vrienden op Hyves.

In Amerika vechten de democraten Barack Obama en Hillary Clinton om de gunst van de internetter. Dit gebeurt met MySpace en filmpjes op YouTube. (Opvallend is dat ze elkaar nu al aanvallen, terwijl de verkiezingen pas eind volgend jaar zijn.) Ze mogen dan veel online vrienden maken, het wil nog niet zeggen dat men ook op hun gaat stemmen. Het is immers makkelijker op de muis te klikken of te sms-en op een Idol dan in een stemhokje je stem uit te brengen...

Welke politicus er ook wint, jij - de internetter - wint altijd. Behalve het hoge entertainment gehalte van politieke campagnes die online gevoerd worden zijn sociale netwerken ook interessant voor adverteerders. En wie gaan ze daar voor benaderen? Misschien ben jij het wel!

5 opmerkingen:

Sarah-Lee zei

Jon,

je hebt een super mooie webblog. nog altijd ben hartstikke jaloers. denk dat je me nog maar een les in "webbloggen" moet geven!

Ji Sook zei

Ga jij naar Korea deze zomer? (the Gathering?)Heb k dat nou goed begrepen? Ga je je log bijhouden in Korea, als je gaat?

Insoontje zei

Ik las net bij Ji Sook dat je naar Korea gaat. Gaaf joh! Ik ben daar zelf vorig jaar sept-okt geweest voor 3 weken... terug naar m'n roots ;) Ga je alleen of met een georganiseerde reis??


groetjes Insoon

Ji Sook zei

Hee Jon!

Ik ga 31 augustus vliegen...tot 12 december. Erg spannend allemaal ;)
Heb er zin in!

Heb je al gepakt? :)

Daan zei

Anjong Jon,Mooie blog! Zie je in Korea bij de noreaubang ;-)