24 augustus 2008

Handelsmissie naar Noord-Korea

Helaas, de Amsterdamse Kamer van Koophandel (KvK) doet niet mee aan de handelsmissie naar Noord-Korea. Waarschijnlijk door kritiek in het Parool van PvdA wethouder en loco-burgemeester Lodewijk Asscher.

Volgens Asscher
heerst in Noord-Korea een mensonterend regime. Burgemester Job Cohen sprak in China wel met mensenrechtenactivisten. De Noord-Koreanen zijn de hele maand augustus in Carré voor het spectaculaire circus.

Organisatoren GPI Consultancy en het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering zien er vooral kansen op het gebied van IT. Zij roemen de talentvolle ingenieurs die samenwerken met o.a. Disney. Het Noord-Korea van nu wordt daarom ook vergeleken met het China van 30 jaar geleden.
Jammer, de Noord-Koreanen lopen voorlopig nog Amsterdammertjes mis. 

Lees verder:
Noord-Koreaanse Circus @ Carré

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Helaas doet de Amsterdamse KVK niet mee aan de handelsmissie naar Noord Korea". Wat een ongelooflijk verongelijkte en naieve reactie. Keun heeft geen idee hoe Noord Korea werkelijk in elkaar steekt. Tijd zal het je leren Keun, als die megalomaan verdwenen is en de concentratiekampen open gaan. Tot die tijd doe je er goed aan je mond te houden over zaken waar je niets vanaf weet.
Groet,
Mark

Jong Keun zei

Het is altijd heel moedig om anonieme reacties te plaatsen. Anyway, jij bent natuurlijk persoonlijk daar geweest om polshoogte te nemen. Hebt daar putten geslagen, mensen gevoed en scholen gebouwd, haha!

Ik weet natuurlijk ook wel dat daar concentratiekampen zijn. Heb o.a. the The Aquariums of Pyongyang door Kang Chol-Hwan gelezen. Helaas gaf dat een gekleurd beeld (zoals veel media) die graag wordt gelezen door bv. Amerikaanse Republikeinen en conservatieven in Zuid-Korea. Daar kan nooit vrede van komen.

Samenwerking is juist een manier om een land uit zijn isolement te halen. Met andere woorden: wie ben jij, Mark, om mij de les te lezen. Komisch, jouw reactie!