15 oktober 2007

Een beter milieu...

... begint bij jezelf. Dit was de slogan van een reclamecampagne die opkwam voor een beter klimaat. Toen in de jaren negentig, nu is het milieu weer een hot item. Getuige de Nobelprijs voor de vrede die Al Gore en de VN kregen. Denk verder ook aan groene stroom, hybride auto's, zonnepanelen en windturbines.


Waarom schrijf ik hier nu over? Omdat het blog action day is! Het thema van dit jaar is... ... Milieu. En omdat op de beurs mijn aandelen "new energy" nog steeds onder de aankoopprijs zitten, hèhè.

Het is opvallend dat de interesse voor duurzame energie stijgt naarmate de benzine duurder wordt. En daarmee samenhangend, de stabiliteit in de Golf regio - waar de meeste olie vandaan komt. Dat is mooi weergegeven in dit schema. Nu ligt de prijs van een vat olie rond de 80 dollar.

Een beter klimaat kan wel ten koste gaan van de derde wereld. De prijs van maïs gaat bijvorbeeld omhoog, omdat het tegenwoordig wordt gebruikt voor bio-ethanol (een duurzame brandstof). Die vervolgens geëxporteerd wordt naar eerste wereld landen.

Geen opmerkingen: