1 november 2007

Gemak dient de mens

Er zijn weer een aantal ontwikkelingen in TV land. Sony introduceerde een OLED TV. Steeds meer LCD TV's voor auto's worden verkocht. Ideaal toch? In plaats van klagen over files gewoon onderweg TV of een DVD kijken! Een flexibele flatscreen, 3D TV's en een scherm waarbij je dingen kan voelen waren al een realiteit.


Straks zijn er altijd en overal bewegende beelden. Voor gebruiker en adverteerder op elk medium. Met elektronisch papier. De videoclip van Justice (D.A.N.C.E.) vind ik een ook mooi voorbeeld. Daar zie je t-shirts met steeds veranderende designs. Waar gaan de ontwikkelingen naar toe?

Beeldschermen zijn geschikt om een nieuwe manier van gebruikersvriendelijkheid te introduceren. Ken je de film
Minority Report? Daar werkt Tom Cruise met een computer door direct het scherm aan te raken, in plaats van een keyboard.


Veel directer, veel intuïtiever. En, natuurlijk veel gebruikersvriendelijker! Een aantal projecten komen dicht bij deze fantasie. HP maakte al een touch screen computer voor de Koreaanse markt, zonder keyboard en muis. Een ander project is die van Jeff Han, 'multi touch interface design' heet het. Het ziet er verbluffend uit. Fictie wordt werkelijkheid!

Maar de ontwikkelingen gaan natuurlijk verder. Microsoft is bezig met
'digitale meubels'. Bijvoorbeeld een tafel met een gigantische LCD er in. Die ook gewoon door je vingers gestuurd wordt. Het gaat vast nog wel even duren voordat het uiteindelijk zover is.


Tot die tijd hebben we die praktische
draadloze tafelbellen die je in Korea al hebt. (Door op een bel te drukken in een café, komt het personeel naar je toe om de bestelling op te nemen, of de rekening te brengen.) Hierdoor hoef je niet meer de moeite te doen om de aandacht te trekken van de serveerders. Ze komen vanzelf naar je toe!

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig die bellen, dat geluid ga ik zeker missen als ik weer in NL ben ^^