9 januari 2008

Korea Online

Benieuwd naar het internetgebruik in Korea? Blijf dan lezen! Al lange tijd zijn de Koreanen trendsetters op het gebied van snelle breedband, social networking, online gaming, video calling en mobiel TV kijken. Men surft zelfs dagelijks meer uren op het net dan dat men nog naar TV kijkt.


De lokale Naver, een zoekmachine, is er met afstand marktleider. Hoe komt het dat men liever de voorkeur geeft aan Naver dan aan bijvoorbeeld Google? Naver, van het bedrijf NHN, richt zich op de gemeenschapszin van de Koreanen. De levendige community zorgt er voor dat deze website de favoriete is van de meeste mensen. Het helpt natuurlijk ook dat Google nooit de Koreaanse taal vloeiend kan spreken - laat staan zoekopdrachten goed verwerken.

Koreanen gebruiken de zoekmachine ook in cyberspace mensen te ontmoeten. Er bestaan zowaar vele relatiebemiddelingsbureau's voor singles op het web. Die veel huwelijken opleveren. Koreanen deinzen namelijk niet terug voor dit soort bureau's. Contacten doe je immers via via op.

Er wordt dan ook een heuse stad van de toekomst gebouwd (New Songdo U-city). Met binnen en buiten draadloos Internet, waar je met je mobiel overal kunt betalen. Het moet zeg maar een combinatie van iTunes, Second Life en TomTom worden. Het voordeel van zo'n thuisnetwerksysteem is dat je koelkast in verbinding staat met de supermarkt. Nooit meer in de rij staan voor de kassa!

De grote valkuil? Helaas zijn er veel kinderen verslaafd geraakt aan internetten. Er is zelfs een afwenningskliniek om er vanaf te komen. Ze moeten verplicht
cold turkey afkicken.

Geen opmerkingen: